VestiMapa sajtaKontaktiPretraga     Izaberite jezik
 Zavod za socijalno osiguranje
  Naslovna strana Vesti
A A A    Štampaj


Vesti

 • 26. februar 2024. godine

  STUPANjE NA SNAGU DELA ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O OBAVEZNOM ZDRAVSTVENOM OSIGURANjU U REPUBLICI HRVATSKOJ

  1. januara 2024. godine, stupio je na snagu deo Zakona o izmenama i dopunama Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju u Republici Hrvatskoj („Narodne novine“ broj 33/23), kojim se uvode značajne novine za lica koja ostvaruju pravo na zdravstvenu zaštitu na teritoriji Republike Hrvatske.

  Izmene i dopune Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju u Republici Hrvatskoj, predviđaju povećanje minimalnog i maksimalnog iznosa učešća u troškovima zdravstvene zaštite za pojedine zdravstvene usluge, koji pada na teret osiguranika (osim ukoliko ne pripadaju kategoriji osiguranika koji su osigurani dopunskim zdravstvenim osiguranjem).

  Za sve dodatne informacije o novom načinu obračunavanja iznosa učešća u troškovima zdravstvene zaštite, kao i o tome na koje zdravstvene usluge se odnosi, molimo vas da posetite rubriku Novosti na internet prezentaciji Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje:

  https://hzzo.hr/novosti/dzo/novi-iznosi-sudjelovanja-u-troskovima-zdravstvene-zastite
 • 23. februar 2024. godine

  FOND ZA PENZIJSKO I INVALIDSKO OSIGURANjE REPUBLIKE SRPSKE - USKLAĐIVANjE PENZIJA

  Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske je dostavio obaveštenje u vezi sa usklađivanjem penzija, prema kome se, na osnovu Odluke o utvrđivanju procenta za usklađivanje penzija, počev od 1. januara 2024. godine, penzije koje isplaćuju usklađuju u visini od 9,2%.
 • 26. januar 2024. godine

  STUPANjE NA SNAGU SPORAZUMA IZMEĐU IZMEĐU REPUBLIKE SRBIJE I AUSTRALIJE O SOCIJALNOJ SIGURNOSTI

  1. februara 2024. godine, stupiće na snagu Sporazum između Republike Srbije i Australije o socijalnoj sigurnosti, potpisan u Beogradu, 20. januara 2023. godine i objavljen u ''Službenom glasniku RS - Međunarodni ugovori'', broj 3/23.

  Sporazumom je obuhvaćena oblast penzijskog i invalidskog osiguranja i omogućeno je licima koja su radila u Republici Srbiji i Australiji da ostvare pravo na penziju sabiranjem staža osiguranja navršenog u obe države. Sporazumom je garantovana isplata davanja korisnicima na teritoriji strane ugovornice u kojoj žive.

  Istovremeno sa Sporazumom, na snagu će stupiti i Administrativni dogovor za primenu Sporazuma između Republike Srbije i Australije o socijalnoj sigurnosti.

 

POGLEDAJTE STARIJE VESTI

 
Naslovna strana O nama Aktivnosti Prava iz osiguranja Dokumenti Javne nabavke Obrasci
Publikacije Arhiva Galerija Usluge Korisni linkovi Kontakt Pratite nas
Creative Commons licenca Internet prezentacija ZAVODA ZA SOCIJALNO OSIGURANJE je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Veb projekat ITE